keskiviikko 21. syyskuuta 2016

SISUSTUSSUUNNITTELIJAN TYÖPÄIVÄ


Sisustussuunnittelijan työssä jokainen päivä on erilainen ja kaikki suunnittelukohteet ovat erilaisia. Se onkin yksi tämän työn parhaita puolia. Nyt pääsette kurkistamaan sisustussuunnittelijan työpäivään Sisustussuunnittelu Mäkelä & Roosilla

Klo 10 - Kuulumiset ja sähköposteja
Tänään saavuin töihin poikkeuksellisesti vasta klo 10, koska työpäivä tulisi toisesta päästä venymään pidempään. Työpäiväni käynnistyy useimmiten nopealla kuulumisten vaihdolla kollegojen kanssa. Niin myös tänään. Sitten napsaisin läppärin auki ja laitoin kahvin tippumaan. Ensimmäinen puolituntinen kului sähköpostien lukemiseen ja vastailuun ja uuden viikon suunnitteluun. 
Klo 10.30 - Valmistautumista "shoppailukierrokselle"
Valmistelin seuraavan päivän asiakastapaamista, joka pitäisi sisällään konsultaatiota huonekaluliikkeissä kierrellen. Olen tehnyt näiden asiakkaiden rakenteilla olevaan omakotitaloon jo pinta- ja värisuunnitelman. Nyt jatkamme projektia ja menen asiakkaiden avuksi ja makutuomariksi huonekaluostoksille. Tästä konsultaatiosta ei synny asiakkaille kirjallista suunnitelmaa, mutta he saavat kokonaisuuteen sopivat kalusteet, koska olen mukana varmistamassa, että kaikki värit ym. yksityiskohdat loksahtavat paikoilleen. Valmistauduin tulevaan "shoppailukierrokseen" tekemällä pohjakuviin käsin hahmotelmat kalusteista, että tulevat hankinnat olisivat varmasti sopivan kokoisia uuteen kotiin.

Klo 11.30 - Tekstiilisuunnitelman viimeistelyä ja materiaalimallien pakkaamista
Hyppäsin seuraavan projektin pariin eli tekstiilisuunnittelua uuteen omakotitaloon. Näillekin asiakkaille olen aiemmin tehnyt pinta- ja värisuunnitelman. Nyt olin etsinyt heille useampia vaihtoehtoja mm. verhoista ja matoista ja miettinyt korkean olohuoneen akustiikkaongelmaan ratkaisua. Viimeistelin PowerPoint-esitystä ja pakkasin materiaalit eli mm. VM-Carpetin mattomallit valmiiksi. Sisustussuunnittelijan tekemä tekstiilisuunnitelma onkin oiva konsti piristää kodin ilmettä, sillä tekstiilien päivittämisellä on suurempi vaikutus kuin uskoisi. Tekstiilisuunnitelman avulla välttyy virheostoksilta, koska kaikki palaset sopivat varmasti yhteen, eikä tule ostettua esim. liian pieniä mattoja.


Klo 12 - Lounas
Eväät jäi taas tekemättä, joten kaupasta salaattia. 

Klo 13 - Somehommia
Otin valokuvia blogipostausta varten ja hoidin muita juoksevia asioita.

Klo 14.00 - Materiaalien hakua
Sisustussuunnittelijan työ pitää sisällään paljon materiaalien hakua eli esimerkiksi laattojen, tapettien tai vaikka verhokankaiden etsimistä alan liikkeissä. Melkein toimistomme naapurissa Seinäjoen Joupissa on uusi kangaskauppa, Kangas Salonki, jota voin lämpimästi suositella. Valikoima on runsas ja ajanhermolla ja palvelukin erinomaista. Olin käynyt jo edellisellä viikolla Kangas Salongissa katsomassa sopivia verhokankaita asiakkailleni, joiden luo olin tänään myöhemmin menossa esittelemään tekstiilisuunnitelmaa. Nyt kävin vain lainaamassa kangasmallit.  

Klo 15.30 - Kotikäynnillä Seinäjoella
Kiiruhdin asiakkaiden kotiin esittelemään valmiin tekstiilisuunnitelman.  Kävin asiakkaiden kanssa eri vaihtoehdot läpi ja saimme valittua heidän uuteen kotiinsa kauniit ja aikaa kestävät tekstiilit. Asiakkaat valitsivat ruokailutilaan Kangas Salongista löytämäni marrakech-kuviolla kirjaillun verhokankaan. Työhuoneeseen tulee simppelin suora kappaverho Spiran graafisesta kankaasta ja VM-Carpetin musta Lyyra-matto. Samalla kotikäynnillä otin mitat ikkunoista verhojen ompelua varten. Asiakkaat totesivat, että nyt on todella helppo lähteä hankkimaan kodin tekstiilejä, kun on valmis suunnitelma, jonka mukaan edetään ja hankintoja voi tehdä vähitellen. Kiva kuulla! Tämä oli mukava päätös työpäivälleni.

Klo 18 - Kotia kohti!
Jälleen yksi antoisa työpäivä takana. :) Nyt kotia kohti ja huomenna uudet haasteet.


- Maria-Elina -


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti