keskiviikko 7. syyskuuta 2016

ONNELLISESSA TYÖYHTEISÖSSÄ LUOVUUS KUKKII

Aloitin Sisustussuunnittelu Mäkelä & Roosilla noin 1,5 vuotta sitten ensin työharjoittelijana. Minulla oli alusta alkaen sellainen tunne, että tänne haluan jäädä ja päätin tehdä töitä sen mahdollistamiseksi. Työskentelin aiemmin pankkialalla, mutta luovempi ala tuntui enemmän omalta ja intohimoni sisustamiseen ajoi opiskelemaan uutta ammattia. 

Nyt kun olen jo hyvinkin kotiutunut työyhteisööni, aloin pohtia mitkä asiat tekevät tästä nykyisestä työstäni ja työyhteisöstäni niin viihtyisän ja inspiroivan ja mitä asioita ylipäätään arvostan työelämässä. Allekirjoitatko sinä seuraavat ajatukset?


1. Samanlaiset arvot
Kokisin melko vaikeaksi työskentelyn yrityksessä, jonka arvoihin, tuotteisiin tai palveluihin en itse uskoisi. Erilaisuus on rikkaus, mutta varsinkin pienessä työyhteisössä samanlainen ajatusmaailma ja arvot helpottavat yhteistyötä ja luovat me-henkeä. 

2. Kannustava ilmapiiri
Epäonnistuminen on inhimillistä. Aina ei voi mennä putkeen. Kannustavassa työyhteisössä pienet virheet laitetaan oikeisiin mittasuhteisiin ja jatketaan yhdessä eteenpäin. Yhdessä tsempataan ja autetaan toinen toistamme. Kannustavassa työyhteisössä uskallat myös sanoa, jos jokin asia vaatii muutosta, jos jonkin asian voisi tehdä paremmin.

3. Arvostus
Varmasti kaikille on tärkeää, että osaamistasi arvostetaan työpaikalla ja saat osaamistasi vastaavia työtehtäviä sekä sopivasti haasteita. Sinua kuunnellaan. Onnellisessa työyhteisössä erilaista osaamista ja erilaisia vahvuuksia kunnioitetaan.

4. Itsenäinen työ
Itsenäinen työskentely on vapautta ja vastuuta. Se vaatii oman työn johtamista ja ripauksen yrittäjähenkisyyttä. Ajankäytön hallinta on tällaiselle pilkunviilaajalle, kuten minä, välillä haastavaa. Silloin on tärkeää, että työkaverit tai esimies uskaltaa huomauttaa, että hyvä on riittävän hyvä ja valmis on valmis.

5. Palaute
Palautteen saaminen on tärkeää, että voi kehittyä työssään. Toisaalta on tärkeää kuulla missä on onnistunut, koska se kannustaa taas uusiin parempiin suorituksiin. Palautteen täytyy myös olla kaksisuuntaista. Avoin vuorovaikutus työpaikalla on kullanarvoista.
5. Huumori
Positiivinen ja rento meininki työpaikalla auttaa jaksamaan hektisen työviikon läpi. Töitä tehdään tosissaan, mutta kivaakin saa ja pitää olla. Myös yhteiset virkistyspäivät ovat mielestäni tärkeitä ja lujittavat työyhteisöä.

6. Työvälineet 
Kun työvälineet ovat kunnossa ja työympäristö viihtyisä, niin töihin on ilo tulla. Ergonomia nousee tässä erittäin tärkeäksi. Selkä- ja niskavaivoja on nykyään jo tosi nuorillakin, koska monilla aloilla työskentely on pääsääntöisesti istumista päätteellä. Onneksi enää harvat työtehtävät vaativat omalla työpisteellä istumista. Enemmänkin kyse on asennemuutoksesta. Voisiko työn tehdä seisten tai jossain ihan muualla kuin omalla toimistolla. Tätä ajatusta minäkin vielä sulattelen. 

Viimeisimpänä, muttei vähäisimpänä on tietysti asiakkaat. Tyytyväiset asiakkaat ja kauniin ympäristön luominen heidän kotiinsa tai työpaikalle tuottaa minulle aina yhtä suurta iloa. :)
Millaisessa työyhteisössä sinä viihdyt?

Uskallan väittää, että onnellisessa työyhteisössä luovuus kukkii! 


Onnellista keskiviikkoa!

-Maria-Elina-


Kuvat: Tuukka Kiviranta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti