torstai 24. maaliskuuta 2016

ASUNTOMESSUKOHTEEMME: PUUKERROSTALO MÄIHÄLakea Oy:n rakennuttama Mäihä on moderni viisikerroksinen puukerrostalo, joka esitellään ensi kesänä Seinäjoen Asuntomessuilla. Mäihään on tulossa 10 alkovillista yksiötä ja 18 isompaa kolmiota. Asunnot ovat Lakean Omaksi –asuntoja, joissa vuokralla asuen voi säästää asuntoa itselleen ja lopulta lunastaa sen omaksi. Lisätietoa Lakean Omaksi-asunnoista löytyy täältä.

Puutilaelementtirakentamisen etu on, että tilaelementit valmistetaan kuivissa tehdasolosuhteissa ja asennetaan kuivan kelin aikana. Tilaelementtirakentaminen on myös puolet nopeampaa kuin ns. normaali rakentaminen. Mäihä on jo Lakean neljäs tilaelementeistä rakennettava vuokra- tai omaksi-puukerrostalokohde. Lakea panostaa kohteissaan hyvään suunnitteluun. Mäihän ovat suunnitelleet Arkkitehdit a-liven Markku Hedman, Sini Saarimaa ja Leif Lindegren.

Asuntomessuja varten Mäihään sisustetaan kolme asuntoa, kaksi kolmiota ja yksiö. Sisustussuunnittelu Mäkelä & Roos otti tämän mielenkiintoisen projektin innolla hoidettavakseen.

Puu tulee näkymään Mäihässä niin sisätiloissa kuin julkisivuissa. Puiset sisäkatot ja ikkunapuut sekä Karelian tammiparketti tuovat asuntoihin lämmintä tunnelmaa. Messuasuntojen raikkaan vaaleat pintamateriaalit ovat arkkitehtien valitsemia. Näistä lähtökohdista meidän on helppo lähteä stailaamaan Mäihän messukohteita. Mäihän asunnot ovat nyt myynnissä ja Asuntomessuja varten me sisustamme kohteet kuvitteellisille asukkaille.

Lähdimme suunnittelemaan Mäihän messukohteiden stailausta rakennuksen arkkitehtuuria ja henkeä kunnioittaen. Kolmessa messuasunnossa tullaan näkemään muun muassa kotimaisia puukalusteita ja -valaisimia. Yllätyksiäkin mahtuu joukkoon! Yhtä messuasuntoa emme sisusta aivan perinteiseen tapaan kodiksi.


Mäihän tilaelementit tulivat Stora Enson tehtaalta niin valmiina, että verhotangotkin oli asennettu.

Neutraalit pinnat jatkuvat kylpyhuoneissa. Asuntojen erikoisuutena on myös helposti kokoontaitettava kylpyhuonesauna, joka tuo tilaa kylpyhuoneeseen silloin kun saunaa ei käytetä. Mäihän kiintokalusteet ovat Topi-Keittiöltä ja laatat Upofloorin.

Mäihän asunnot ovat hyvin valoisia. Kolmioasunnoissa tilavalle, lasitetulle parvekkeelle pääsee olohuoneen leveästä liukuovesta. Parvekkeen punainen katto ja seinä ovat aika herkulliset.
Mäihä löytyy Seinäjoen Asuntomessualueen pääportin läheisyydestä. Tervetuloa heinä-elokuussa paikan päälle katsastamaan mitä saimme aikaan. Kurkistukset messukohteisiimme jatkuvat kuitenkin vielä kevään aikana blogissa.Mukavaa pääsiäistä! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti