torstai 19. toukokuuta 2016

KURKISTUS ASUNTOMESSUKOHTEIDEN KUVAUKSIIN

Asuntomessujen avajaisiin on enää reilut 7 viikkoa ja messualue alkaa hahmottua istutuksia myöden.
Messualue on kokonaisuutena hyvin onnistunut; lämminhenkinen, tiivis ja yhteisöllinen kuin etelä- pohjalaisella raitilla. Uskon että tämä tunnelma tulee välittymään myös messuvierailijoille.

Kohteemme valmistuvat pala palalta ja onnellisena voin todeta että kauniita koteja tullaan esittelemään messuvierailijoille myös tänä vuonna

Valmistelut käynnissä kuvaukseen

Viime viikolla Otavamedian valokuvaaja Nicklas Mäkelä aloitti messujen kuvausmaratonin. Kohteistamme numero 13, Jämerä Samsö oli ensimmäinen vuorossa esittäytymään. Kohteen keittiö, ruokailutila ja alakerran wc saatiin kuvauskuntoon, muut tilat ovat vielä rakennustyömaan näköisiä. :)

Tavoitteeni kohteen sisustussuunnittelijana oli luoda tunnelma ja tasapaino joka näkyy ja välittyy. Toivottavasti löydätte punaisen langan ja pidätte siitä.


Pikasiivous ennen valokuvausta
Ruokailuryhmä ja astiat Muubs, Mepra sekä Van Verre
Nahkavalaisin Muubs sekä matto Liv InteriorKeskiviikkona saimme myös vieraaksemme Media Extra Oy:n Jutta Rissanen&Co Keittiö&Kylpy- lehdestä. Puustellin kaunis keittiö, Muubsin ruokailuryhmä kattauksineen sekä alakerran wc oli kuva- aiheena. Lehti ilmestyy kesäkuun puolella kauppoihin.
Luin Span yleelliset tekstiilit ja kynttilät

Viime viikolla kuvattiin myös toisen kohteemme, numero 42 Pikkuuseen Paree. Tämä kohde on puhjennut kukkaan vähitellen. Timberkoti on onnistunut luomaan kodin isolla sydämellä. Kohteessa on hivenen huvilatunnelmaa isoine ikkunoineen, terasseineen ja yhteisten tilojen avaruudella. Uskon että tämä valoisa ja kodikas koti selkeällä pohjaratkaisulla tulee olemaan monen messukävijän mieleen.

Iltavalo oli haasteellinen kuvausiltana

Virpi Mäkisen (Keltainen keinutuoli) herkkä taide sopii upeasti talon värimaailmaan

Tällä viikolla kuvaukset alkoivat heti maanantaina. Kuvausvuorossa oli sisustamamme kohteet Lakea Mäihä 2-4, eli Mäihä MUUBS, Mäihä Galleria Konsti ja Mäihä Lusto. Maria-Elina on sisustanut kohteet Mäihä Lusto sekä Mäihä Galleria Konstin. Mäihä Muubsin suunnittelussa olemme lyöneet viisaat päämme yhteen ja lopputuloksena on miehekäs asunto. Tämän yksiön tärpit ovat Muubsin huonekalut ja valaisimet - Muubsin slogan "in the rough" välittyy varmasti myös teille! Rouheaa pintaa, betonia, puuta ja nahkaa löytyy siis täältä :-). Sisustussuunnittelu Mäkelä&Roos toimii Muubsin jälleenmyyjänä Seinäjoella. 

Mäihä Muubs


Mäihä Galleria Konsti on etelä-pohjalaisen Konsti taideteollisuusyhdistys ry:n kanssa yhteistyössä toteutettu taidegalleria kodin mittakaavassa. Taidegalleria messuasunnossa taitaa olla aika ainutlaatuinen juttu.

Mäihä Galleria Konsti


Mäihä Luston kuvauksissa poseerasi myös suloinen Pinja-koira. Mäihä Lusto on moderni mummola. Kohde on sisustettu pääasiassa kotimaisilla ja etenkin etelä-pohjalaisilla tuotteilla. Yksi Mäihä Luston erikoisuuksista on NaturVentionin Naava-aktiiviviherseinä, joka puhdistaa sisäilmaa luonnollisin keinoin. Kotimaiset kalusteet löysimme Topeekan Kalusteelta. Joukossa on myös Topeekan Kalusteen omaa Holli-sarjaa mm. ruokailuryhmä.

Mäihä Lusto

Perjantaina kuvataan viimeinen kohteemme numero 11, Lakka Lakeus. Tässä kohteessa olen tehnyt sekä pinta- että värisuunnittelun. Kohteen viimeistelee ja kalustaa Vepsäläinen / Sanna Pänkäläinen. Tämä kohde on sisustettu eurooppalaiseen tyyliin laadukkaasti ja selkeästi. Värimaailma on sekoitus mustaa, valkoista ja harmaata. Pintaratkaisut ovat laadukkaita ja kestäviä kuten myös värimaailma.
Tässä kohteessa pidän eniten yläkerran kattoratkaisusta ja valaistuksesta sekä isoista ikkunoista.
Juha Koivusalon (WasaPlan) suunnittelema talo on erittäin onnistunut pohjaratkaisultaan, selkeä ja toiminnallinen. Uskon että tulet myös pitämään tästä kohteesta!


Viime viikon torstaina Ilkka-lehden toimittaja kävi myös Lakea Mäihässä tekemässä haastattelun kohteista 2-4. Haastattelu esitellään Ilkka-lehden messuliitteenä, joka ilmestyy heinäkuun alussa. Haastateltavina Lakean toimitusjohtaja Timo Mantila, Konsti Ry:n edustajat sekä Maria- Elina ja minä. Kahden viikon aikana on siis ehtinyt tapahtua kaikenlaista uutta ja kivaa! Ja vielä on aikaa viimeistellä kohteitamme ja nauttia tunnelmasta. Olemme innoissamme ja ylpeitä kaikista kohteistamme! 

Toivottavasti olet tulossa kesällä Seinäjoelle! 

Hyvää loppuviikkoa!

T. Nina


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti