keskiviikko 24. elokuuta 2016

SYKSYN SISUSTUSTUULETKotoilu. Joka syksy se fiilis tulee yhtä varmasti kuin lehdet tippuvat puista. Tiedätte varmasti sen tunteen, kun haluaa linnoittautua kotiinsa, sytyttää takkatulen ja käpertyä sohvan nurkkaan hyvän kirjan kanssa. Tai siivota ja tyhjentää kaapit tai leipoa ja kokata herkkuja syksyn antimista. Kotoilu on ihanaa! Ja kynttilät! Mielestäni parasta syksyssä.

Sininen ja vihreä. Tummansininen ja tummanvihreä ovat pitkän poissaolon jälkeen palaamassa trendien värikartalle. Ja miten niitä katsookin nyt aivan kuin uusin silmin. Tumma yönsininen on kaukana ysärisinisestä, jolla kuorrutin ensimmäisen oman kotini. Tummansininen on suorastaan ylellinen ja sopii varsinkin makuuhuoneeseen. Rohkeimmat maalaavat nyt seinän tai vaikka kaikki seinät sinisellä. Kodikas metsänvihreä sopii kauniisti yhteen puun sävyjen kanssa. 

Puukalusteet ja puulattiat sopivat suomalaiseen kotiin. Nyt puuta näkee myös valaisimissa ja erilaisina seinäpaneeleina. Siparilan 3D-paneeli on kuin taideteos. Topeekan Kalusteen Holli-sarjan ruokailuryhmä ja PureDesignin Finom-puuvalaisimet ovat täydellinen pari. Huonekalut ovat myös muuttuneet sirommiksi ja etenkin 50-luvun tyyliset kalusteet ovat nyt pinnalla. Uuseleganssi kuvaa hyvin naisellisempaa tyylisuuntaa, jossa kalusteiden jalat ovat siroja ja korkeita, puu on vaaleaa ja tekstiilit pastellinsävyisiä. Tekstiileissä tänä syksynä näkee samettia, villaa ja pellavaa.
Kulta ja messinki. Olen aina ollut hopeaharakka, mutta pikkuhiljaa myös kultakuume alkaa nousta. Kultaa ja messinkiä löytyy nyt melkein kaikkialta. Parhaimmillaan metallivärit ovat pienenä lisämausteena kynttilänjaloissa tai kukkaruukuissa. Mitäs sanotte Designverstas Omanan himmelivalaisimesta, joka valmistetaan messinkiputkesta.

Viherkasvit. Viherkasvitkin olivat hetken poissa, mutta nyt ne ovat palanneet kotejamme raikastamaan. Markkinoilla on myös kokonaisia viherseiniä, jotka puhdistavat sisäilmaa ja toimivat samalla tilanjakajina (NaturVentionin Naava-aktiiviviherseinä). Oman viherseinän pystyy melko helposti rakentamaan itsekkin, kun käyttää hieman aikaa ja mielikuvitusta. Ideoita löytyy esimerkiksi Pinterestistä.Vanhoja aarteita. Uutta ja vanhaa sekoitellaan nyt rohkeasti yhteen. Kirpputorien ja antiikkiliikkeiden ovet käyvät tiuhaan. Muistakaa myös mummolan vinttikomerot. Niistä voi tehdä yllättäviä löytöjä. Vanha kotimainen lasi ja vanhat astiastot ovat nyt erittäin haluttuja. Astiat ja lasit saavat olla rennosti eriparia. 
Yksilöllisyys ja käsityöt. Käsityön arvostus on selvästi kasvanut viime vuosina. Ihmiset haluavat tehdä niitä itse tai ostaa käsityöläisen valmistamia yksilöllisiä tuotteita. Kaikenlaiset DIY-vinkit ovat kysyttyjä blogeissa ja muualla somessa. Enää ei haluta liian viimeisteltyjä katalogikoteja, vaan jotain omannäköistä. 

Käsityöt sujuvat Seestelivingin Sylissä keinutellen. Keinutuolin voi valita juuri omaan kotiin sopivassa sävyssä. Materiaalit syksyn käsitöihin löytyvät Lankavan verkkokaupasta.


En suosittele sisustamaan koteja pelkästään trendien mukaan, mutta kivoja lisämausteista niistä aina löytää. Esimerkiksi tekstiileillä on helppoa ja melko edullista "päivittää" koti sesongin tai fiiliksen mukaan. Postauksessa mainitsemistani "trendeistä" on monet varmasti (toivottavasti) tulleet jäädäkseen pidemmäksikin aikaa. 


-Maria-Elina-


Postauksen kuvat ovat Seinäjoen Asuntomessuilta kohteestamme Mäihä Lusto. Postaus sisältää linkkejä yhteistyökumppaneidemme sivuille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti