keskiviikko 3. elokuuta 2016

NELJÄS MESSUVIIKKO - MESSUTÄRPPEJÄViimeisiä messupäiviä vietetään Seinäjoen Pruukinrannassa. 100 000 asuntomessukävijän rajakin meni jo rikki alkuviikosta. Hienoa!

Minä en pystynyt edes parin viikon kesälomani aikana pysymään poissa messualueelta. Halusin kiertää kaikki messukohteet ja jotkut jopa kahteen kertaan. Seinäjoen Asuntomessuilla minua ihastutti erityisesti asukkaiden näköiset, uniikit kodit. Käsityön leima oli nähtävissä useammassa kohteessa ja erityisen kivasti se tuli esiin kohteessa 8 Passiivikivitalo Skaala (kuva alla), jonne talon tuleva emäntä oli itsekkin valmistanut kauniita kodintekstiilejä Lankavan materiaaleilla ja ohjeilla. Lankavan mallikäsitöitä löytyy myös omasta kohteestamme 4 Mäihä Lusto ja materiaalit on ostettavissa messujen aikana sisustushallista.
Myös tyylikkään viimeistellyt messupihat ihastuttivat minua. Näin valmiiseen kotiin ja pihaan olisi ilo muuttaa. Pihakuvat ovat kohteista 9 Heikius Hus-Talo ja 10 Dome Lumo.

Suloiset lastenhuoneet ovat mielestäni Seinäjoen Asuntomessujen parhainta antia. Näin ihana lastenhuone löytyy kohteesta 20 Riihi.
Näyttävä pohjalaistalokortteri kannattaa myös jokaisen messukävijän katsastaa. Modernit pohjalaistalot ovat hieman saaneet myös kritiikkiä siitä, miten kaukana niissä ollaan alkuperäisistä pohjalaistaloista. Asuntomessujen oheiskohde, eli Widgrenin talo, vastaa tähän kutsuun. Se on paikalle siirretty ja alkuperää kunnioittaen kunnostettu pohjalaistalo 1850-luvulta. Widgrenin talo löytyy Ylistaron Kitinojan perinnekylästä. Kuvassa on kohde 24 Pohjanmaa.
Messuseuralaiseni eli aviomieheni ihaili kierroksen lomassa myös Bayerncarin upeita autoja, joita lyötyy pitkin Pruukinrannan messualuetta. Periskooppi-näkötornissa kävimme ihailemassa Kyrkösjärven maisemia. 
Kierroksen lopulla löysimme aina yhtä tyylikkään Ninan esittelyhommista suunnittelukohteestaan Pikkuusen Paree (kohde 42), joka kuuluu omiin suosikkeihini mm. avaran pohjaratkaisun ja kauniiden pintamateriaalien ansiosta.

Ninan kanssa olemme ottaneet tehtäväksemme myös ajoittain tehdä tarkistus- ja huoltokäyntejä kohteissamme. Huolehdimme, että yleisilme on siisti, viemme tuoreita kukkia ja täydennämme esitetelineitä. Alkuviikosta piipahdin omissa kohteissani (2-4) Puukerrostalo Mäihässä ja kaikki näytti olevan niin kuin pitääkin. Tästä kuuluu kiitos myös Lakean reippaille nuorille, jotka esittelevät teille Mäihän asuntoja messujen ajan.


Kaunis kukkakimppu on Luoman Puutarhalta.


Kohde 4 Mäihä Luston lasitettu parveke on kuin ylimääräinen huone.Lakean puukerrostalo Mäihää ei voi olla huomaamatta. Niin ylväänä se kohoaa messualueen pääportin läheisyydessä. Tumman värityksensä ansiosta se kuitenkin hienosti ottaa paikkansa osana ympäröivää luontoa. Toivottavasti näemme Mäihän kaltaisia puukerrostaloja lisää jatkossakin.


Vielä on muutama päivä aikaa piipahtaa Seinäjoen Asuntomessuilla. Messut päättyvät tulevana sunnuntaina 7.8. Olemme ylpeitä saadessamme olla mukana tässä hienossa tapahtumassa. Hyvä Seinäjoki! Nämä messut jäävät varmasti monelle mieleen. 

Tulevana viikonloppuna minä ja Nina olemme vielä tavattavissa kohteissamme 2-4 Mäihä, 13 Jämerä Samsö ja 42 Pikkuusen Paree. Nähdään! :)


-Maria-Elina-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti