perjantai 1. heinäkuuta 2016

VIIHTYISÄ TYÖYMPÄRISTÖ

Millainen on viihtyisä toimisto työympäristö ja onko sillä vaikutusta työn tehokkuuteen ja tuloksellisuuteen? Isoja kysymyksiä – molemmat. 
Vietämme suurimman osan valveillaoloajastamme töissä, joten mielestäni viihtyisällä toimistolla on todellakin merkitystä. Työterveyslaitoksen mukaan työympäristön sisustuksen vaikutusta viihtyvyyteen ja työn tehokkuuteen on tutkittu jonkin verran, mutta tulokset eivät ole olleet kovin selviä. Se tiedetään, että ihmiset eivät koe viihtyisäksi pelkistettyä työympäristöä jossa on vain työn kannalta välttämättömät välineet ja kalusteet. Työympäristö koetaan positiivisemmin, kun siinä on käytetty esimerkiksi värejä, kasveja, tauluja ja muita kuvaelementtejä.

Aulatila toivottaa tervetulleeksi työntekijät ja asiakkaat. Usein sanotaan, että se on yrityksen käyntikortti. Ensivaikutelma on tärkeä!

Oman kokemukseni perusteella me suomalaiset haluamme yhä enenevissä määrin, että työympäristömme ovat viihtyisiä. Uskon vahvasti siihen, että työympäristöjä miettimällä vaikutamme työn tehokkuuteen ja sitä kautta suurelta osin myös hyvinvointiimme. Uskon myös, että kun työntekijät pääsevät yhdessä miettimään heille sopivia ratkaisuja se parantaa työyhteisön yleistä fiilistä – töihin on kiva mennä!
Neuvottelusta toiseen. Valitse neuvottelutila sen mukaan, miten monta osallistujaa on. Mieti myös, menetkö neuvottelemaan työkavereiden, alaisten vai asiakkaitten kanssa. Minkä tilan sinä näistä valitset?Uusia tiloja suunniteltaessa ja vanhoja muokattaessa olisi tärkeää lähteä miettimään tiloja erilaisten toimintojen kautta. Toimistotyö on suurimmaksi osaksi päätetyöskentelyä, mutta se ei välttämättä ole sidottu omaan työpisteeseen tai –huoneeseen, vaan työtä tehdään muuallakin. Suurin osa työpäivästä saatetaan istua neuvotteluissa tai poissa toimistolta esimerkiksi asiakastapaamisissa. Tämä uusi ajattelumalli asettaa haasteita itse työn tekemiseen, mutta samalla se antaa mahdollisuuden erilaisten, viihtyisien työympäristöjen luomiseen.


Ja muista: se, millainen tunne sinulla on töissä virittyy aina työtehtävän, tilan ja ihmisten välille sekä oman mielialasi mukaan. 

Tunteellisin ajatuksin viikonloppuun! ;) / Tiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti