perjantai 5. helmikuuta 2016

ASUNTOMESSUKOHTEEMME: JÄMERÄ SAMSÖSeinäjoen Asuntomessut ovat avoinna ensi kesänä 8.7.-7.8. Pruukinrannassa tekojärvi Kyrkösjärven rannalla. Meillä on ilo sisustaa messuille kolme omakotitalokohdetta. Ensimmäisenä esittelemme teille messujen kohteen numero 13, upean kaksikerroksisen kivitalon Jämerä Samsön. Samsö on viisihenkisen perheen yhteinen unelma, jonka suunnittelu lähti käyntiin jo keväällä 2014. Sisustussuunnittelijamme Nina on ollut projektissa mukana heti alkumetreiltä ja päässyt myös vaikuttamaan pohjaratkaisuun ja tilanjakoon.

Samsön arkkitehtuurissa rakentajaperheelle oli tärkeää suuret ikkunat, joiden kautta luonto ja luonnonvalo saavat tulla sisään. Valaistukseen on myös kiinnitetty erityistä huomiota muun muassa epäsuoraa valaistusta käyttämällä. Samsön alakerrasta löytyvät lasten tilat eli makuuhuoneet ja lasten olohuone. Myös kylpy-, sauna- ja kodinhoitotilat sijoittuvat alakertaan. Kylpyhuoneesta on kulku ulos terassille ja uima-altaalle. Yläkerrasta löytyy suuri ja avoin keittiö-ruokailu-olohuone -tila sekä vanhempien makuuhuone ja kylpyhuone-wc. Yläkerrassa on myös suuri lasitettu terassi, jossa perhe voi viettää aikaa pitkälle syksyyn ja ihailla Kyrkösjärven kauniita maisemia.


Sisustuksen suhteen rakentajaperheellä oli toiveena skandinaavinen tyyli. He ovat asuneet pitkään Ruotsissa ja meri ja vesistö ovatkin niiltä ajoilta perheen sydäntä lähellä. Samaa fiilistä halutaan tuoda myös sisustukseen. Värimaailmaksi asukkaat toivoivat maanläheisiä sävyjä: hiekkaa, harmaata, mustaa ja vaaleaa puuta. Sisustuksessa tulee olemaan ripaus tanskalaisen Samsön saaren rosoisuutta, jonka mukaan kohdekin on nimetty.

Ruuanlaitto on perheelle tärkeä harrastus ja tapa viettää aikaa yhdessä ystävien kanssa. Uudessa kodissa haluttiinkin panostaa suureen ja toimivaan keittiöön sekä ruokailutilaan. Myös musiikki on lähellä perheen sydäntä ja se tulee näkymään ehkä hieman yllättävälläkin tavalla Samsössä.
Tervetuloa seuraamaan blogistamme asuntomessukohteidemme valmistumista ensi kesän messuille! 
Mahtavaa, että saamme Asuntomessut tänne Seinäjoelle.

Mukavaa viikonloppua!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti