perjantai 6. marraskuuta 2015

SYLI-KEINUSSA YHDISTYVÄT ERGONOMIA JA AJATON MUOTOILUSisustussuunnittelija Nina Mäkelä on ollut uransa aikana monessa mukana ja yksi todella erilainen projekti alkoi noin 1,5 vuotta sitten, kun Seesteliving Oy:n Johanna Virtanen otti Ninaan yhtyettä. Johanna etsi kalustemuotoilijaa uudelle tuotteelleen ja Nina lähti mielenkiinnolla projektiin mukaan. Ninan fysioterapeutin taustasta oli tämän ergonomisen keinutuolin suunnittelussa paljon hyötyä. Suunnittelutyön alussa Nina ja Johanna teettivät mahdolliselle käyttäjäryhmälle kyselyn, jossa kartoitettiin mieltymyksiä keinutuolien ulkonäön ja toiminnallisuuden suhteen.

Johanna sai idean Syli-keinuun, kun yritti itse löytää mukavaa imetysasentoa siinä onnistumatta. Nina kehitteli keinutuoliin jalkalaudan, jonka saa kahteen korkeuteen, joten miellyttävän ja ergonomisen asennon löytäminen on helppoa. Jalkalaudan saa myös kokonaan pois, eikä keinu ole pelkästään imettäville äideille ja lapsiperheille, vaan se sopii monenlaisiin koteihin tai yrityksiin ja yhteisöihin.

- Keinun ulkonäköön haluttiin modernia ilmettä, mutta siinä piti olla myös jotain tuttua ja turvallista, kertoo Nina. 

Syli-keinu on pieni ja siro, mikä on Ninan mukaan yksi Sylin eduista. Sen pystyy sijoittamaan pienempiinkin tiloihin. Keinun muotoilussa on kiinnitetty erityisesti huomiota ergonomiaan ja turvallisuuteen. Syli-keinussa ei tule tunnetta, että se voisi kaatua taaksepäin, eikä siinä ole pitkiä jalaksia, joihin voisi kompastua. Sylissä istuessa alaselkä ja lonkat asettuvat luonnolliseen asentoon ja keinun selkäosan helmet hierovat selkää.  Keinumisliike rauhoittaa sekä lapsia että aikuisia. Syli on mainio myös läppärin tai tabletin kanssa. Polvien kohoasento ja käsinojat antavat hyvän työskentelyasennon ja hartiat pysyvät rentoina. 
Sylit valmistetaan Suomessa kotimaisesta koivusta. Syli-keinutuoli sai nimensä siitä miten hyvä siinä on istua. Myös käsinojan kaari tuo mieleen sylin. Keinusta on saatavilla 5 vaihtuvaa vakioväriä, mutta lisähintaan sen saa myös omavalintaisella värillä. Selkänojan helmet voi valita haluamassaan sävyssä, joten Syli-keinun pystyy kustomoimaan tilaan kuin tilaan sopivaksi. Keinutuoliin on saatavilla myös istuintaljoja. 

Seestelivingin Johanna ja Sylin muotoilija Nina laittoivat "isoäidin" kuvauskuntoon Syli-keinun tuotekuvauksissa viime kesänä.


Saimme Sylin testattavaksi myös toimistollemme Seinäjoelle. Saapas nähdä tehdäänkö meillä sisustussuunnitelmat jatkossa Sylissä keinutellen.
Oman Syli-keinusi voit tilata Seesteliving-verkkokaupasta.  

Verkkokaupassa on Syli-keinujen ja lampaantaljojen lisäksi tilattavissa myös luonnonmateriaalista valmistettuja imetystyynyjä. Jatkossa tuotevalikoima tulee kasvamaan entisestään.


Mukavaa viikonloppua ja hyvää isänpäivää! 


Kuvat lainattu Seesteliving Oy (pl. viimeinen kuva). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti