perjantai 9. lokakuuta 2015

TUNNE ITSESI, TUNNE TILA



Tervetuloa lukemaan Sisustussuunnittelu Mäkelä & Roosin Tunne itsesi, tunne tila -blogia! 
Olemme sisustussuunnittelutoimisto ja Kinnarps-kalusteiden jälleenmyyjä Seinäjoella ja Vaasassa. Blogissamme pääset kurkistamaan suunnittelukohteisiimme, niin koteihin kuin yrityksiin. Tulemme kirjoittamaan myös ajankohtaisista ja meille tärkeistä aiheista, kuten ergonomiasta ja valaistuksesta. Blogistamme löydät myös uutuustuotteiden esittelyjä ja DIY-vinkkejä. Tulemme esittelemään myös asuntomessukohteitamme, jotka rakentuvat Seinäjoen asuntomessuille. Toivottavasti viihdyt blogimme parissa! Kommentit ovat myös erittäin tervetulleita. 

Kurkistetaanpa ensin kulissien taakse eli tiimimme henkilöiden taakse. Mäkelä & Roos on yhtä kuin Nina Mäkelä ja Tiina Roos. Naisten yhteinen taival alkoi jo vuonna 2010 ja Sisustussuunnittelu Mäkelä & Roos Oy näki päivänvalon melkein tasan vuosi sitten. Nina ja Tiina päättivät yhdistää voimansa, kun huomasivat, että heidän samanlaiset taustansa ja ajattelutapansa tekivät yhteistyöstä hedelmällistä. Ninan ja Tiinan arvot ja visiot kohtasivat ja heitä yhdistää myös fysioterapeutin tausta. Naiset kokevat, että aiemmasta ammatista on paljon hyötyä myös suunnittelu- ja myyntityössä, sillä he osaavat lähestyä, aistia ja tulkita asiakkaita fysioterapeutin herkkyydellä. 
- Meillä fysioterapeuteilla on kaikki aistit auki!, toteaa Nina Mäkelä. 




Tiina Roos vastaa Kinnarpsin kalustemyynnistä Etelä-Pohjanmaan alueella. Tiina nauttii työstään ihmisten parissa ja haluaa auttaa heitä voimaan paremmin työssään. Fysioterapeutin tausta nostaa tässäkin päätään.  
- Niska- ja selkävaivoja on tänäpäivänä todella paljon. Toivoisin voivani olla ajoissa apuna, ettei tilanne pääse liian pahaksi. 
Tiina listaa työnsä parhaiksi puoliksi myös vaihtelevat päivät ja yrittäjän vapaus päättää työajoistaan. Tiina on myös ammattijärjestäjä ja valmistuu esteettömyyskartoittajaksi tänä syksynä.

Vapaa-ajalla Tiina nauttii liikkumisesta ja varsinkin juoksemisesta luonnossa. Hän on juossut maratooneja ja on jälleen asettanut itselleen uuden tavoiteajan 10 km matkalle. Tiina pelaa myös rugbya Seinäjoki Rugbyn riveissä. Kesäisin Tiina moottoripyöräilee miehensä kanssa ja 2,5 vuotias pojanviikarikin pitää vanhemmat kiireisinä. Perheen yhteinen ponnistus on myös rintamamiestalon remontointi perinteitä kunnioittaen. 

Nina kertoo yhtiökumppaninsa Tiinan olevan rauhallinen, järjestelmällinen ja luotettava. Nina kehuu Tiinaa rautaiseksi ammattilaiseksi kalusteasioissa. 
- Tiinalle on helppo puhua ja hänellä on sydän paikallaan, toteaa Nina.




Sisustussuunnittelija Nina Mäkelä on sisustanut koteja, yrityksiä ja julkitiloja jo melkein kymmenen vuoden ajan. Ninan mielestä ihmisten kohtaaminen ja viihtyisien kotien ja työpaikkojen luominen on parasta hänen työssään.
- Käynti valmiissa suunnittelukohteessa on aina yhtä mahtava loppuhuipennus, Nina toteaa.
Yrittäjänä Nina haluaa kehittää sekä itseään että yritystään. Hän kokee yrittäjyyden parhaiksi puoliksi, että voi toteuttaa visioitaan ja viedä yritystään siihen suuntaan mihin itse haluaa. 
- Yksi parhaista palavereistamme Tiinan kanssa oli 1,5 tunnin juoksulenkki. Se olikin yrityksemme perustamispalaveri.

Nina on myös eläinfysioterapeutti ja Mäkelän perheeseen kuuluu 1,5-vuotias irlanninsetteri Saga, joka pitää emännän liikeessä. Nina nauttii juoksemisesta Sagan kanssa ja 10v. sekä 13v. poikien harrastukset vaativat myös oman osansa äidinkin vapaa-ajasta. Kesäisin perhe nauttii huvilaelämästä sekä meren läheisyydestä Rannikko-Pohjanmaalla.

Tiina kertoo yhtiökumppaninsa Ninan olevan hyvä kuuntelija ja taitava suunnittelija. 
- Ninalla on vahva näkemys sisustusasioissa ja hän osaa löytää oikeat ratkaisut kullekin asiakkaalle.




Henna Mantere aloitti Sisustussuunnittelu Mäkelä & Roosin Vaasan toimipisteessä syyskuun alussa. Henna toimii Kinnarpsin kalustemyynnissä asiakkuuspäällikkönä. 
- Koin yrityksen arvomaailman omakseni ja tekemisen meininki tässä yrityksessä tuntui hyvältä ja oikealta, kertoo Henna syistään miksi siirtyi Sisustussuunnittelu Mäkelä & Roosin palvelukseen. Henna halusi myös laajentaa repertuaariaan kalusteisiin. Tila-ajattelu on hänelle luontaista, vaikka välineet ovatkin nyt erilaiset kuin aiemmassa työssä tekstiilialalla. 

Henna on taiteen maisteri ja tekstiilisuunnittelija. Monet myös tunnistavat Hennan lumoavan kauniin Frost-valaisimen suunnittelijaksi. Kansanperinne ja varsinkin tekstiiliperinne ovat kuitenkin aina eniten olleet Hennan sydäntä lähellä. Tällä hetkellä hänen harrastuksiinsa kuuluu perinteisten vällyjen työstäminen lammastaljoista, mutta nykyaikaisella twistillä. 
- Turkisompelussa minua kiehtoo sen ikiaikaisuus. Se on myös todella meditatiivista. Vällyt ovat kuin pohjoisen haute couturea!
Henna tunnustaa olevansa myös "pohjalaistaloaktivisti". Henna asuu Lapualla pohjalaistalon puolikasta ja kunnostaa sitä suurella pieteetillä. 

- Hennan vahvuuksia tiimimme jäsenenä on hänen laaja kokemuksensa yritysten ja julkisen sektorin parissa, summaa Tiina.


Näin ovat tiimimme naiset esittäytyneet. 
Mukavaa viikonloppua kaikille! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti